NAJČEŠĆA PITANJA

Da li je za kućice potrebna građevinska dozvola i temelj?

Kućice se izrađuju od drveta zaštićenog od gljivica, insekata i drugih štetočina. Konfiguracija zida se sastoje od više drvenih ramova dimenzija 5cmx10cm, koji su sa obe strane obloženi OSB pločom, vodonepropusnom folijom i parnom branom, a ispunjeni su mineralnom vunom debljine 10cm. Pod i krov su takođe izrađeni od drvene konstrukcije i ispunjeni su sa 15cm mineralne i kamene vune, a obloženi su folijama i limenom oblogom. Kućica je ekološki i energetski efikasna pa je samim tim pogodna i za stanovanje.
Za postavljanje kućice nije potreban temelj. Kućica je prenosiva i postavlja se na stope koje su sastavni deo podkonstukcije kućice. Samim tim se kućica ne kategoriše kao građevinski objekat, već kao privremeni montažni objekat što olakšava proceduru oko postavljanja ukoliko je na lokaciji potrebna dozvola.

Kako se kućica postavlja na lokaciji?

U zavisnosti od uslova na lokaciji možemo vam pomoći da odaberete najbolje rešenje. Imajte na umu da za postavljanje kućice nije neophodna posebna priprema terena. Ukoliko je teren ravan kućicu ćemo spustiti na betonske ploče dimenzija 30x30cm koje dalje prenose opterećenje na tlo. Naša preporuka je da teren u dimenzijama kućice naspete i nabijete tucanikom. Ukoliko je kućicu potrebno postaviti u blizini reke, možemo je montirati na platformu ili na pontonski splav.
Za postavljanje kućice nije potreban temelj. Kućica je prenosiva i postavlja se na stope koje su sastavni deo podkonstukcije kućice. Samim tim se kućica ne kategoriše kao građevinski objekat, već kao privremeni montažni objekat što olakšava proceduru oko postavljanja ukoliko je na lokaciji potrebna dozvola.

Šta je potrebno pripremiti na lokaciji?

Ukoliko na lokaciji za to postoji mogućnost potrebno je pripremiti priključak za struju, vodu i kanalizaciju. Lokaciju priključaka je potrebno pozicionirati prema orjentaciji kuće. Ukoliko na lokaciju nema mogoćnosti priključenja na navedenu infrastrukturu nudimo vam rešenja koja odgovaraju lokaciji. Struju možemo rešiti ugradnjom solarnih panela, sistema baterija i kontrolera. Voda se može rešiti kopanjem bunara ili ugradnjom rezervoara. Kanalizacija je rešiva ugradnjom kompostnog toaleta ili septičke jame. Prednost ovih sistema je nezavisnost i samim tim mogućnost življenja na bilo kojoj lokaciji.

Da li se kućica može koristiti zimi?

Naše kućice se grade kao i sve druge montažne kuće, pa je samim tim pogodna za sve vremenske uslove i sve lokacije. U standardnim modelima izolacija u zidovima je debljine 10 cm. Ukoliko kućicu planirate da postavite u planinskom kraju možemo uraditi i dodatnu termo izolaciju.

Da li je potrebna posebna priprema terena?

Naše kućice ne zahtevaju posebnu pripremu terena. Sa kućicama isporučujemo i betonske ploče koje se postavljaju ispod metalnih stopa koje su sastavni deo kućice. Preporuka je da se na mesto predviđeno za postavljanje kućice naspe i nabije tucanik. Ukoliko želite možete da izlijete i betonske stope ili trakasti temelj. Kućica je sa donje strane opšivena limenom oblogom kako bi se sprečio ulazak insekata i glodara.

Da li kućice transportujemo u inostranstvo?

Da, možemo organizovati transport i postavljanje kućice na lokaciji na kojoj vi to želite.

Da li je u cenu uračunat transport i montaža?

U cenu je uključena montaža kućice, u šta spada pozicioniranje i nivelisanje kućice na lokaciji. Transport nije uključen u cenu. Cena transporta se na tržištu kreće oko 2 eur po pređenom kilometru. Za polaznu tačku možete računati našu proizvodnju koja se nalazi u Novom Sadu. U zavisnosti od lokacije i uslova postoji mogućnost potrebe za angažovanjem dodatne mehanizacije (traktor, dizalica, viljuškar…) što bi uticalo na uvećanje cene samog transporta. U cenu nije uključeno priključenje kućice na električnu, vodovodnu i kanalizacionu mrežu.

Koliki je garantni rok na kućicu?

Garancija na konstrukciju kuće je 10 godina. Garancija na materijale, opremu i tehniku je po proizvođačkoj specifikaciji od 2 – 10 godina. Garancija ne obuhvata mehanička oštećenja, oštećenja usled nepravilnog ili nestručnog korišćenja opreme, delova kućice ili kućice u celini.

Kako je u kućicama rešeno grejanje ?

Ukoliko imate struju na placu, naša preporuka je ugradnja inverter klima uređaja, čime rešavamo i grejanje i hlađenje. Ukoliko nemate struju na placu, grejanje možemo rešiti ugradnjom webasto uređaja, plinske grejalice ili peći na čvrsto gorivo (pelet ili drvo).

sr_RSSR