MALENA

Savremen, ali prirodan spoljašnji dizajn kućice, kao i skladno oblikovana organizacija unutrašnjeg prostora su glavne karakteristike ovog modela. Male kvadrature, vešto uklopljen prostor za kupatilo, kuhinju, trpezarijsku zonu, kutka za spavanje i dnevni boravak u samo 12,5 m2. model malena je pogodna za prenoćište 2 osobe ili kraći boravak u prirodi.

TEHNIČKE KARAKTERISTIKE

Kućice se izrađuju od drveta zaštićenog od gljivica, insekata i drugih štetočina. Konfiguracija zida se sastoje od više drvenih ramova dimenzija 5cmx10cm, koji su sa obe strane obloženi OSB pločom, vodonepropusnom folijom i parnom branom, a ispunjeni su mineralnom vunom debljine 10cm. Pod i krov su takođe izrađeni od drvene konstrukcije i ispunjeni su sa 15cm mineralne i kamene vune, a obloženi su folijama i limenom oblogom. Kućica je ekološki i energetski efikasna pa je samim tim pogodna i za stanovanje.


Za postavljanje kućice nije potreban temelj. Kućica je prenosiva i postavlja se na stope koje su sastavni deo podkonstukcije kućice. Samim tim se kućica ne kategoriše kao građevinski objekat, već kao privremeni montažni objekat što olakšava proceduru oko postavljanja ukoliko je na lokaciji potrebna dozvola.